Noi Badem Unlu Pancake Tarifi

Noi Badem Unlu Pancake Tarifi - NOI BAHÇE

Zorluk Derecesi

Kolay

Öğün Türü

Kahvaltı/Atıştırmalık

Vegan/Vejetaryen

Vejetaryen

 

Noi badem unu ile hazırlanan badem unlu pancakeler, sizlere hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir alternatif sunuyor. Badem ununun eşsiz tadı ve dokusu, bu pancakeleri özel kılıyor. İster kahvaltıda ister atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz bu tarifi vereceğimiz malzemeler ve adımlar doğrultusunda kolayca hazırlayabilirsiniz!

 

Malzemeler:

∙1,5 su bardağı Noi Badem Unu

∙1 + 1/4 su bardağı süt

∙2 yemek kaşığı şeker

∙1 yemek kaşığı kabartma tozu

∙3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)

∙1 paket vanilin

∙1 yumurta

∙Bir fiske tuz

 

Nasıl Yapılır?

  • Başlamadan önce, süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını bir karıştırma kabında iyice karıştırın.
  • Ardından, kuru malzemeleri eklemeye başlayın. Noi Badem Unu, şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hamurunuzu yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin. Bu süre, malzemelerin birbirine iyice karışmasına ve hamurun kıvamının iyileşmesine yardımcı olur.
  • Pancake yapmak için uygun bir tavayı ısıtın. Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıttıktan sonra pancake hamurundan küçük dökme kâsıkla porsiyonlar alarak tavaya dökün. Her iki tarafı da altın rengine dönene kadar kısık-orta ateşte pişirin.
  • Pancakelerinizi sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak, üzerine bal, meyve, ceviz veya Noi badem ezmesi ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!

    Sonraki gönderi

    Noi Bademli Raw Atıştırmalık Tarifi - NOI BAHÇE
    Noi Almond Butter Cups Tarifi - NOI BAHÇE